Šokolaadi-pähklikook (gluteeni vaba)

IMG_3370
Ehk “rõvedalt hea šokolaadi kook” nagu Tene selle kord tituleeris.

Meie blogi esimeseks palaks valisin ma koogi mis on mulle endale väga südame lähedane ja mida ma olen Pohvikusse korduvalt valmistanud. Nimelt, selleks ajaks kui ma esimest korda elus tundsin vajadust ise küpsetada ei olnud mul veel kodus miksrit ja te ei kujuta ette kui keeruline on leida retsepti milles miski ei vaja vahustamist (või öö jagu külmas tahenemist). See on minu versioon esialgsest Prantsuse šokolaadikoogist.

Tegemist on absoluutselt lollikindla lihtsa retseptiga. Kiirel tegutsemisel valmib kõigest poole tunniga, näiteks kui esimesele koogile on ununenud munad taignasse segamata ja kook 45 minutit enne kohviku avamist ikka ahjus mullitab, siis see šokolaadi kook on päeva päästja. Tõesti sündinud lugu. Kindel külaliste lemmik! 

200g või
200g tume šokolaad
150g suhkur
4 muna
1,5spl riisijahu
100g maapähklid

Esimeseks sulata vesivannil või. Seejärel lisa potti šokolaad, mina olen omavahel šokolaade miksinud – kolmveerand osa 70% tumedat ja veerand osa 56% Bitterit aga see on minu kiiks ja tegelikult mitte vajalik. Viimaseks sulata või ja šokolaadi segus suhkur. Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Peene joana lisa lahti klopitud munad jahtunud taignale, samal ajal segades, et muna tükki ei läheks. Sõelu segule riisijahu ja lisa purustatud pähklid. Sega hoolikalt läbi ning vala lahti käivasse koogi vormi. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200°kraadi juures 20 minutit.

Kook peaks jääma pealt krõbe ja seest veidi niiske.

Kuna tegemist on päris intensiivse tegelasega, siis vajab see kindlasti juurde midagi neutraliseerivat, ideaalselt sobib näiteks jäätis. Kohvikus serveerime aga koos toorjuustu kreemiga.

50g toorjuust
1,5spl suhkur
1dl 35%koor
0,5tl vanilli suhkur

Mikserda (olen saanud nüüdseks miksri) toorjuustu kuni see muutuks pehmemaks, lisa sellele suhkrud ja peene joana koor. Vahusta alguses aeglasemalt, siis kiiremini kuni konsistents on mõnusalt kreemine. Õige hetke peab ära tabama, et mitte üle töötada.

Kaunistamiseks kasutame riivitud šokolaadi ja mandli laastusid. Lihtne !

Anna-Liisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *