Manhattani juustukook

Manhattani juustukook

Järgmine retsept on kirja pandud Teelele, kuid sobib suurepäraselt ka kõigile teistele kes peavad mingil põhjusel eelmisel õhtul järgmise päeva kooki küpsetama, kõigile kes ei taha hommikul vara ärgata ja kõigile kes taluvad laktoosi ning ülihäid maitseid. Minu, mu mamma ja mu Ermo lemmik mitte liiga magus magustoit – juustukook.

150g digestiiv küpsised
50g või

Kui sul on kodus keegi kes niisama näiteks teleka ees vedeleb, siis saad teda hästi rakendada küpsise purustajana, et ise tegeleda koogi järgmise kihiga. Küpsis peaks olema nii pudi kui võimalik. Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Suru segu lahtikäiva koogivormi küpsetuspaberiga kaetud põhja. Ideaalse ja ühtlase põhja saad supilusikaga siludes.

400g toorjuust
2 muna
100g suhkur
1tl vanillisuhkur

Mikserda kergelt toasoe toorjuust kuni see muutub kreemiseks. Lisa lahti klopitud muna ja suhkrute segu. Jätka keskmisel kiirusel mikserdamist kuni tekib täiesti ühlane segu ja vala see küpsise põhjale. Küpseta eelkuumutatud ahjus 175°C juures umbes 30 minutit, kuni täidis on enamvähem hüübinud ja kergelt võbelev.

Ja siin üks oluline nipp mis on juustukookide elu-ilu päästja : Küpsetamise ajaks pane ahju kauss veega, nii ei hakka kook pealt pragunema.

Võta kook ahjust ja lase sellel mõni aeg jahtuda. Tõsta ahju temperatuuriks 220°C. 

300g hapukoor 
3sl suhkur
0,5tl vanillisuhkur

Sega korralikult kokku hapukoor ja suhkrud ning vala see veidi jahtunud koogile. Küpseta veel umbes 5 minutit. Keera ahju kuumus kinni ja lase koogil (võimaluse korral) avatud uksega ahjus jahtuda. Jahuta kook täielikult toatemperatuuril. Koogi pind jääb lumivalge ja täiesti sile, juhul kui sa kogemata pajakinnast sellele ei kukuta. Mina olen seda terve öö veel külmkapis hoidnud, et järgmisel päeval serveerida.

värsked marjad
värske piparmünt
šokolaad

Sulata mõni tükk šokolaadi ja nirista see koogile, kaunista marjade ja piparmündi lehtedega.

PS: Ka piparmünti saab hästi säilitada sügavkülmas, et seda talvisel ajal näiteks kookide kaunistamiseks ja toidu maitsestamiseks kasutada.

Anna-Liisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *